Education Conference

Charting the Course: Navigating Opportunities and Challenges in Independent Education

The British Library, 3 October 2024

Time	Duration	Item
09.15 – 09.45	30 minutes	Doors Open — Registration & refreshments
09.45 – 09.50	5 minutes	Welcome and introduction
		Kristine Scott - Partner & Head of Education, HCR Law
09.50 – 10.25	35 minutes	Keynote
		Julie Robinson, Chief Executive Officer at Independent Schools Council
10.25 – 11.15	50 minutes	Panel discussion
		Assessing risk and opportunity in school collaborations – what is happening in the $M\&A$ market including a practical case study
		David Woodgate - Chief Executive, Independent Schools' Bursars Association
		Sam Coutinho - Director, Sam Coutinho Consulting
		James Morgan - Senior Associate, HCR Law
11.15 – 11.45	30 minutes	COFFEE BREAK 👑
11.45 – 12.35	50 minutes	Panel discussion
		The impact of VAT; how can a school respond, survive and thrive.
		Robert Warne - Partner & Head of VAT, Crowe UK
		Duncan Murphy - Director of Education, MTM Consulting
		Philip Watkins - Restructuring Advisory Partner, FRP Advisory LLP
		Kristine Scott - Partner & Head of Education, HCR Law
12.35 – 13.35	60 minutes	LUNCH (III)
13.35 – 14.20	45 minutes	Employment focus
		Labour's plans for employment law, the implications for schools and the key staffing issues impacting the sector.
		Rachel Parkin - Partner, HCR Law
		Oliver Daniels - Partner, HCR Law
14.20 – 15.10	50 minutes	Panel discussion
		Risk, Insurance and Reputation Management
		John Fraser - Managing Director, Education Practice Leader, Marsh The Table - Managing Director, Aller
		 Tim Toulmin - Managing Director, Alder Jonathan Edwards - Partner & Head of Insurance, HCR Law
 15.10 – 15.30	20 minutes	Final round-up. Q&A and Close
		Kristine Scott - Partner & Head of Education, HCR Law

